Hjem / Bolig / Få en lokal el-installatør til at tjekke op på dine el-installationer

Få en lokal el-installatør til at tjekke op på dine el-installationer

El-installationer kan være en smule forvirrende at arbejde med selv. Ikke mindst fordi det er svært at vide, om det er noget du egentlig må pille ved eller ej. Det er derfor en god idé at få en el-installatør ud i ny og næ, så de kan tjekke op på, at det hele fungerer, som det skal. På den måde er du sikker på, at der ikke opstår farlige situationer i forbindelse med dine el-installationer eller, at de ikke bruger mere energi end de egentlig skal.

Det er vigtigt, at du finder en kompetent elinstallatør, som kan hjælpe dig med at tjekke dine installationer. Her er det oplagt, at du finder en, som kommer fra dit lokalområde som for eksempel Næstved, Køge eller Greve. På den måde kan du være sikker på, at der bliver udført kvalitetsbevidst arbejde. Desuden kan de altid komme hurtigt, hvis du har brug for akut hjælp i forhold til dine el-installationer. Der er derfor mange gode grunde til at kontakte en lokal elinstallatør, hvis du skal bruge lidt hjælp til strømmen.

Nogle ting kan du tjekke selv

Selvom det ofte er en god idé at hente hjælp fra en professionel, når det kommer til strøm, så er der også nogle ting, som du selv kan tjekke. Du bør for eksempel teste din HFI- eller HPFI-afbryder engang i mellem for at være sikker på, at den fungerer. Du kan let teste den ved at trykke på ”test-knappen” og observere om strømmen bliver afbrudt. Hvis strømmen ikke afbrydes, kan det betyde at afbryderen er groet fast, hvilket kan være meget farligt. Afbryderen er der for at afbryde strømmen, hvis mennesker eller dyr kommer i kontakt med fejl ved forbrugsgenstande, som kan være livsfarlige. Derfor skal den fungere, hvis du vil undgå farlige situationer for både dig og andre, som befinder sig i dit hjem.

Læs også

Hvordan du kan bygge din bolig bedre

Der findes mange slags byggeprojekter til boligen. Men hvilke nogle af dem passer lige til …