Hjem / Haven / Få den bedste terrasse både til hverdag og til fest

Få den bedste terrasse både til hverdag og til fest

Terrasser og altaner er de bedste måder til at få ens hjem til at virke større på. Det er en forlængelse af stuen og spisestuen og et skønt sted, hvor man kan få mange hyggelige stunder især i sommerhalvåret, hvor både familie og venner kan samles over grillmad, kold hvidvin og snacks i solskinsvejret eller under parasollen. Der er dog måder, du kan få din terrasse til at holde endnu længere på og gøre brug af både til hverdag og til festlige anledninger.

Skal du vælge træ eller fliser

Terrasser, altaner og udendørsområder er begyndt at blive mere og mere populære de seneste år og efterspørges i højere grad af nye bolig- og lejlighedskøbere. Det er attraktivt, da boligarealet kan udnyttes bedre og virker større, når man kan åbne døren ud til en forlængelse af boligen, som indbyder til hygge.

En terrasse er oftest at se i huse, enten villa eller rækkehuse og er typisk der, hvor man stiller borde, stole og liggestole frem, og hvor man bruger mange timer på mad og hyggestunder. Der findes flere forskellige former for terrasser, og der er mange forskellige præferencer i genren.

De mest populære former for terrasser er træterrasser, lavet af fliser eller andre stenmaterialer. Afhængig af din bolig kan det være forskelligt, hvilken terrasse der er mest oplagt i din situation. Træ er æstetisk smukt og rart at gå på men skal vedligeholdes ved oliering, hvor fliser er mere holdbart men kræver til gengæld lugning og rensning. Derfor kan det være svært at give et entydigt svar på, hvilken løsning der er den bedste for dig og din bolig.

Få din terrasse til at holde længere sådan her

Hvis du har en fliseterrasse, er det vigtigt at lave et godt fundament under fliserne og stenene, både så fliserne er placeret så lige som muligt, men også så de ikke synker ned med tiden på grund af ujævnheder, fugt i fundamentet eller dårligt underlag. Det vil være en rar ting at slippe for, og derfor er det vigtigt at lægge lidt ekstra kræfter i selve udligningen og udformningen af underlaget.

Hvis du har en træterrasse, findes der forskellige metoder at anlægge den på. Flere metoder er blevet afprøvet og testet gennem tidernes løb, og der er en klar konklusion.

Den mest effektive måde at anlægge træterrasse på er ved at bruge skruefundamenter og fundering. Det kan både betale sig, når det kommer til holdbarhed, økonomi og effektivitet i anlæggelsen. Altså kan din træterrasse holde endnu længere tid og undgå vedligeholdelse ved hjælp af fundering.

Gør klar til fest så let som ingenting

En terrasse er skøn på mange måder, og en af de fede ting er, at man kan holde de fedeste udendørs fester i haven om sommeren, og der er terrassen et vigtigt element, der kan give festen et ekstra pift.

Havefester er fede, da stemningen er mere uformel og løssluppen, og man kan pynte sin have på mange forskellige måder afhængig af anledning og tema. Din terrasse kan gøres festklar på en let måde ved at hænge festlige lys op både som kæder og som spots, der står på jorden.

På den måde vil dine gæster ikke kunne undgå at have lyst til at slå sig løs på dansegulvet, og din fest er sikret. Du kan også gøre plads til en DJ, som kan styre musikken aftenen og natten igen, og til det har du brug for lækkert DJ udstyr.

Læs også

Sommeren er årstiden for nye maskiner til haven

Sommer, sommer og sol. Den danske sommer er en fryd, når vejret er dejligt, og …