Hjem / Gode råd / Derfor skal du skifte din brændeovn ud med en pilleovn

Derfor skal du skifte din brændeovn ud med en pilleovn

Hvis du er en af de mange danskere, der har en brændeovn i hjemmet, er du nok som dem, meget glad for den varme den giver. En brændeovn er et godt supplement til opvarmning af din bolig. Samtidigt er du sikkert, som de fleste andre, rigtig glad for den varme og hygge en brændeovn skaber. De fleste som har en brændeovn, bruger den som primær eller sekundær varmekilde i boligen. 

Hvorfor så gå med tanken om at skifte den ud? Når det nu er hyggeligt med en brændeovn og den til og med er med til at varme boligen op. Som med alt andet, er der selvfølgelig to sider af samme sag, og en stor ulempe ved brændeovnen, er den ekstra rengøring og at du manuelt skal betjene den. 

Forskel og ligheder mellem en brændeovn og en pilleovn

Udseendemæssigt er der ikke den store forskel om du har en brændeovn eller en pilleovn. En af de helt store forskelle mellem en brændeovn og en pilleovn, er at du bruger almindeligt brænde i brændeovnen, og du skal bruge træpiller i pilleovnen.  Når du bruger en brændeovn, skal du manuelt tænde op, her har du mulighed for at indstille din pilleovn til automatisk at tænde op på de tider du ønsker. Så hvis du ønsker at så op til et dejligt varm hjem, indstiller du bare din pilleovn til det.

Fordele ved en pilleovn fremfor en brændeovn 

Mange er betænkelige ved en eventuel udskiftning af deres varmekilde, men det behøver ikke være så skræmmende. Der er mere end en fordel ved at skifte din gamle brændeovn ud med en ny pilleovn. Det er nemt og bekvemt at have en pilleovn. Dens enkle design passer stort set til alle danske hjem. Og du går bestemt ikke på kompromis med den hyggelige stemning en brændeovn giver. 

En pilleovn sviner ikke lige så meget som en brændeovn. Mindre svineri betyder mindre rengøring for dig – det i sig selv er ren win-win. Desuden skal du heller ikke slæbe brænde ind dagligt, hvilket både er tungt og sviner. 

Muligheden for at kunne indstille din pilleovn, er en fantastisk god mulighed – især hvis oven bruges som primære varmekilde i din bolig. Du kan både stå op til et varmt hjem, eller komme hjem til et varmt hus når du kommer hjem fra ferie.

Læs også

Kvalificerede fagfolk er alle pengene værd

Det koster penge at være boligejer. Ejendommen skal jævnligt passes og plejes for at minimere …