Hjem / Gode råd / Derfor skal du oliebehandle dit gulv

Derfor skal du oliebehandle dit gulv

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have oliebehandlet dit gulv? Så er du ikke den eneste! I det nedenstående afsnit vil du heldigvis blive klogere på emnet. Oliebehandling af gulv er blot en af blandt flere muligheder behandlinger, hvorfor det er naturligt, at der mange, der er i tvivl om, hvilken behandling de skal vælge.

Hvorfor skal gulvet overhovedet behandles i første omgang?

Hvis du har et ubehandlet trægulv, vil du hurtigt opleve, at gulvet bliver medtaget af både snavs og skidt. Når du vælger at behandle gulvet, kan du i højere grad undgå dette. Man kan sige, at en overfladebehandling lægger en hinde over gulvet, som er medvirkende til at beskytte træet.

Hvilken behandling skal jeg vælge?

Din behandling af gulvet afhænger af, hvilket gulv du har. Hvis du har lyst trægulv, er oliebehandling et fornuftigt valg. Der findes både olie med og uden hvidpigmentering, alt afhængig af hvordan dit trægulv ser ud. Når du har oliebehandlet dit lyse trægulv, vil du opleve, at gulvet har fået en flot og blank overflade, som ydermere er slidstærk over for svans og skidt.

En oliebehandling er nem at have med at gøre. Det betyder, at du hurtigt kan oliebehandle områder, som trænger til at blive frisket op. Det kan være, at du har et gangareal i din bolig, som bliver mere slidt end andre steder. En gang i mellem kan der være behov for at opfriske dette område, uden du skal oliebehandle hele gulvarealet i boligen i Silkeborg eller Ry.

Gode råd når du er gulvet er blevet oliebehandlet

Når gulvet først er blevet behandlet, skal det selvfølgelig også vedligeholdes og rengøres. Dette gøres med skånsomme artikler for at tilgodese gulvet. Derfor er det en god idé at bruge en støvsuger med børstemundstykke. Derudover skal du ikke bruge meget vand, når du vasker gulvet.

Læs også

Hvor energibevidst er du, når du opvarmer huset?

Vi ved alle, at vi skal tænke i energivenlighed og bæredygtighed, når vi indretter os. …