Hjem / Gode råd / Derfor er fugning vigtigt for din bolig

Derfor er fugning vigtigt for din bolig

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor fugning egentlig er vigtigt for din bolig? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Fuger er en del af stort set alle huse – både udvendigt og indvendigt – og der er flere grunde til, at det er vigtigt, at fugerne bliver lavet ordentligt fra starten af. Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.

Hvad er en fuge?

En fugning er det mellemrum, der findes mellem de bygningskomponenter, der udgør din bolig. Fugning kan som sagt både være udvendige og indvendige, hvorfor der også findes forskellige former for fugemasser, som skal bruges i de respektive situationer.

Det er heldigvis ikke noget, som du behøves at sætte dig ind i. Det har håndværkeren fuldstændig styr på, hvis du skal have lavet en fugning i Horsens eller omegn.

Hvorfor er fuger vigtige?

Som der bliver nævnt i det indledende afsnit, er der flere grunde til, hvorfor fuger er vigtige for din bolig. Først og fremmest er fuger en central del af byggeriet, hvis du har et murstenshus. Det er nemlig fugerne, der holder murstenene på plads, og som gør, at boligen er tæt og kan holde på varmen.

Fuger er ligeledes vigtige omkring dine vinduer, hvor der er en fuge hele vejen rundt om vinduet, der gør, at vinduet et tæt. Hvis fugerne omkring vinduet ikke er tætte, vil du opleve, at det er dyrere at opvarme din bolig, fordi varmen kan komme ud, og kulden kan komme ind. Utætte vinduer er oftest noget, som man kan høre, fordi det laver en lyd af utæthed, hvis det blæser udenfor.

Når alt kommer til alt, så handler fuger i bund og grund om at holde udenfor og indenfor adskilt, så det er behageligt at opholde sig i boligen.

Læs også

Overvejer du at gå i gang med at online date?

Dating findes i flere former. Og online dating er i vores tid blandt de mest …