Hjem / Bolig / Citater hjælper dig med at forstå verden

Citater hjælper dig med at forstå verden

Vi mennesker har noget af den mest udviklede kommunikation i dyreriget. Vi har udviklet et utroligt komplekst sprog, der gør os i stand til at tale med hinanden. De snakke er en stor del af det at være menneske, fordi vi bruger andre mennesker til at blive klogere og måske mere vise. Andre mennesker har andre tanker, og det er tit både spændende og udfordrende, fordi nye perspektiver udvikler og udfordrer det verdenssyn, du allerede har. På den måde kan citater gøre det nemmere at forstå verdenen omkring dig, og det er tit efter at have læst et citat, at der pludselig åbenbarer sig en sammenhæng. Du kan finde spændende citater af interessante mennesker her. Citater behøver dog ikke udelukkende være tankevækkende stof, der giver anledning til stille filosofering. Humor er også en stor del af citater, og det er tit en hurtig måde at få et smil frem på læben.

Mennesker møder samme medgang og modgang

Vi er som sagt kommunikative væsener, og du kender sikkert følelsen af, at modgangen blev meget nemmere at overkomme, efter du havde snakket med nogen. Den samme effekt kan du få ved citater, der tit kommer fra mennesker, der også har oplevet noget af det samme, som du har. Andre mennesker har måske håndteret det anderledes eller har en anden indgangsvinkel, du kan bruge. Det kan også være, når du møder medgang. Når der er medvind i sejlene, er det noget, du skal nyde, og citater er gode til at indfange den lykke, du måske oplever i øjeblikket.

Sjove citater er godt samtalestof

Når du har læst en del citater, oplever du nok tit, at det er godt at referere til, når du snakker med andre mennesker. Citater fra eksempelvis Johnny Madsen er altid godt samtalestof, fordi det umiddelbart får folk til at grine, men det giver også anledning til at snakke om personen, der har sagt det, og måske dele analogier fra oplevelser, der minder om citatet. Alle kan snakke med. Du har nok oplevet, at du måske har været på en date, hvor du har syntes, at modparten er interessant, men du har været lidt tom for ord. Manglet den sjove bemærkning. Her kan citater være en let måde at live stemningen op og fjerne nervøsiteten – og så giver det anledning til at snakke om både citatets indhold og ejermand, så snakken hurtigt kommer til at flyde.

Læs også

Skal du have et nyt tag? Læs med her

Langt de fleste vil gerne have et flot hus. Der er mange ting, som gør …