Hjem / Forbrugertests / Barbermaskine test 2016
Barbermaskine test

Barbermaskine test 2016

Jeg fik for to års tid siden en ny, dyr barbermaskine i julegave. Indtil da havde jeg kun brugt en traditionel skraber, så glæden var meget stor. I hvert fald indtil første gang den skulle bruges. Den rev skægstubbene af, ødelagde huden og skulle lades op hele tiden. Det var ikke nogen særlig god fornøjelse, og i slutningen af Januar måned var den også smidt ud igen.

Der er nu gået to års tid og jeg har igen samlet mod, til at afprøve en barbermaskine. Jeg har derfor fået tilsendt seks forskellige barbermaskiner, som jeg har testet gennem hele januar og februar. Med denne lille historie, vil jeg nu byde dig velkommen til min barbermaskine test 2016.

Som altid kan du bruge indholdsfortegnelsen herunder til at navigere i artiklen.

Vi starter fra toppen af, men testens absolutte vinder!

Braun CoolTec CT2S barbermaskine – Testens vinder!

Braun-CoolTec-CT2S barbermaskine

Braun Cooltec CT2S var ellers testens tredje billigste barbermaskine, men den var en sand fornøjelse at bruge. Den skar skægstubbene over, uden den mindste form for smerte. Den ødelagde ikke huden på nogen måde og så gav den mig den tætteste barbering af de testede barbermaskiner.

Braun CoolTec CT2S er ellers en tør barberingsmaskine, du skal altså ikke bruge noget barbercreme eller lign. Umiddelbart lyder det som en rigtig ubehagelig kombo, men ved hjælp af deres CoolTec teknologi efterlader den huden kølende, barberet og lækker. Braun CoolTec barbermaskinen bliver heller ikke varm under brug, hvilket betyder mindre skade på huden.

Alt i alt er Braun CoolTec CT2S en barbermaskine i topklasse, der gør arbejdet bedre end barbermaskiner der koster det dobbelte.

Gå til den billigste forhandler her

Braun 5040S barbermaskine

Braun-5040S barbermaskine

Testens anden bedste barbermaskine blev Braun 5040S. Denne barbermaskine kan bruges tør såvel som våd. Jeg har testet begge funktioner og må indrømme, at jeg heller mest, til at bruge den i badet. Den glider nemmere på huden og giver en behageligere oplevelse.

Selve barbermaskinen giver en tæt og fin barbering. Den bliver en smule varm ved tørt brug, men det er næsten at forvente. Den rev ikke i hårene, var dejlig at holde rundt om og fulgte nemt hudens konturer.

Sammenlignet med testens vinder barberer de lige godt og tæt, men CoolTec teknologien er bare noget bedre end Braun 5040s dry and wet teknologi.

Samlet set har Braun 5040S fået en score på 9/10.

Gå til den billigste forhandler her

Philips PT860/17 barbermaskine

Philips-PT860-17 barbermaskine

Tredje pladsen i min lille barbermaskine test går til Philips PT860/17. Dette er testens billigste maskine, men det beviser også bare, at pris og kvalitet ikke altid er propotionalt. Philips PT860/17 barbermaskinen kan nemlig følge rigtig godt med testens vinder på mange punkter. Den har en god batterilevetid. Den har nogle meget skarpe blade, den skærer skægget i stedet for at rive i skægget og den er ikke så hård mod huden, som visse andre barbermaskiner.

Dens pris er selvfølgelig også et kæmpe plus. Den koster under 600 kroner, og udkonkurrere barbermaskiner der koster 3 gange så meget!

Den har dog det minus, at barberingen ikke er lige så tæt, som den vil være, hvis du bruger et traditionelt barberblad. Kan du leve med dette, og de sår huden nu kan få under barberingen, så er dette en god og fornuftig maskine til prisen.

Gå til den billigste forhandler her

Braun 5030S barbermaskine

Braun 5030s barbermaskine - God i barbermaskine testen

Braun 5030S er ligesom Braun 5040S en dry and wet barbermaskine. Du kan altså bruge den på tør hud eller under bruseren. Igen foretrækker jeg at der er lidt vand indblandet, så den glider lidt nemmere.

Braun 5030S giver en god og tæt barbering, men har en lille tendens til at nappe i et hår eller to, når der er gået en del dage siden sidste barbering. Barberingen er heller ikke lige så perfekt, som havde du brugt et barberblad, men det er tæt på.

Braun 5030S har yderligere vundet titlen som den bedste barbermaskine ved blandt andet forbrugerrådet TÆNK.

Dette bestemt ikke nogen dårlig barbermaskine og du går ikke galt i byen med den.

Gå til den billigste forhandler her

Braun Series 7 790CC barbermaksine

Braun-790CC barbermaskine

Braun Series 7 790CC er den upgradere model til deres Serie 5 barbermaskine og jeg var meget spændt på at prøve den, da jeg både havde læst godt og skidt om denne maskine.

Selve maskinen føltes dejlig i hånden. Den er ikke for tung, men alligevel så tung at du kan mærke det ikke bare er noget skrammel. Desværre for Braun Series 7 790CC så river den i hårene og værre endnu, så er barbering ikke særlig tæt.
Jeg har siddet og læst andre anmeldelser igennem af denne barbermaskine og det er ofte de sammen ting der går igen og igen. Så som at du skal barbere dig efter du har brugt denne maskine og, at den river mere end den skærer. Jeg syntes ikke det var så ekstremt dårligt, men det var ikke nogen behagelig oplevelse.

Da Braun Series 7 790CC samtidig er en af testens dyreste barbermaskine, så ender den altså med en score på 6/10

Gå til den billigste forhandler her

Note – Artiklen er skrevet ud fra en personlig synsvinkel og delvis baseret på offentligt tilgængelige brugeranmeldelser af produkterne. Altomhusoghave.dk tager intet ansvar ved fejlkøb i forbindelse med denne artikel. Vi tager ligeledes ikke ansvar for evt. fejl eller misforståelser i forbindelse med artiklen.

Læs også

Skægtrimmer test

Skægtrimmer test

Skægget er igen blomstret op til, at være en kæmpe trend. Jo mere skæg, jo …