Hjem / Bolig / Alt hvad du skal vide om herregårdssten

Alt hvad du skal vide om herregårdssten

Overvejer du at pynte din bag- eller forhave med flotte sten? Det kan man nemt forstå. De rette sten kan give et flot, klassiske og en meget elegant udseende. Er det dig, der beskrives kan herregårdssten være noget for dig og til at gøre din beslutning nemmer kommer der hér en lille herregårdssten guide.

De rigtige herregårdssten

Herregårdssten kommer i mange afskygninger, der er mange farver, så det er let at finde noget, der passer til både hus og have. En rigtig herregårdssten guide – der kun kommer dig til gode – så du kan vælge de rigtige herregårdssten omhandler, hvordan du anlægger en gang med herregårdssten, hvilken farve du ønsker de skal være, samt hvilken form og størrelse du har brug for. 

En herregårdssten guide til dig, der vil gøre det selv

Når du vælger farven på dine herregårdssten kan det være en god idé at tage flere ting i betragtning. Du kan tage et kig på dit hus, stilen i dit kvarter eller på din carport og selvfølgelig holde det op imod dit eget behov og din personlige æstetik.

Som udgangspunkt har stenene faktisk samme størrelse. Forskellen er dog deres tykkelse på den klassiske form – de tynde kaldes for herregårdssten og tykke for slotsbrosten. Udover de klassiske forme herregårdssten findes de også som kantblokke, kantsten eller blokke. Hvilken form du ønsker afhænger af det udtryk, du vil have.

 Hvis du selv lægger dine herregårdssten er underlaget vigtigt. Det er vigtigt, at det lægges på et godt og stabilt underlag, så det kan holde selvom, der kommer vægt på. I herregårdssten guiden er der tryk på, at du sikrer dine sten, så de ikke glider og dernæst skal fugerne mellem stenene. Du kan med fordel se en video om de tips og tricks, der er til lægningen af dine herregårdssten.

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …