Hjem / Bolig / Alt du skal vide om stokerfyret
Spar penge med et stokerfyr

Alt du skal vide om stokerfyret

Leder du efter information om det populære stokerfyr? Så læs med herunder, hvor du får alt den information, du skal bruge.

Hvad er et stokerfyr?

Et stokerfyr, der også bliver omtalt som et pillefyr, opvarmer dit hus og dit brugsvand op på samme måde som de gamle olie-og gasfyr. Forskellen på et storkefyr og et oliefyr er dog, at der ikke bruges naturgas til brænding i fyret, men derimod træller, der fremstilles af sammenpresset savsmuld og træspåner. På denne måde er et storkefyr en smule mere bæredygtigt end de gamle olie-og gasfyr – dette er også en af grundene til, at netop dette fyr er så populært i de danske husholdninger.

Hvad koster et stokerfyr?

Der findes forskellige stokerfyr på markedet, og derfor varierer priserne også. Et typisk storkefyr koster omkring 30.000 kroner til 600.000 kroner – dette er inklusiv moms og installation af fyret. Prisen afhænger desuden af, hvor mange kilowatt stokerfyret skal kunne yde. Har du et nyere hus, med god isolering, skal du ofte bruge færre kilowatt til opvarmning af boligen. Derfor ses storkefyr ofte i ældre boliger, som har dårlig isolering.

Hvor lang levetid har et stokerfyr?

Levetiden for et stokerfyr afhænger primært af vedligeholdelse. Hvis du vedligeholder dit stokerfyr, kan du forvente en levetid på cirka 15 til 20 år. Ønsker du en længere levetid, kan det være en god ide at investere i et dyrere stokerfyr af god kvalitet, da disse ofte kræver mindre vedligeholdelse. Det anbefales, at du får foretaget et professionelt eftersyn af dit stokerfyr mindst én gang om året.

Hvilket stokerfyr er bedst?

Der findes som tidligere nævnt mange forskellige stokerfyr på markedet, og det kan derfor være svært at finde det absolut bedste. Ønsker du et godt stokerfyr, der kan betale sig økonomisk, er Metro Therm Compact 20 en god mulighed. Dette er en af de nyeste modeller på markedet, der er udviklet til at give dig gode besparelser på varmeregningen samt mindst CO2 udledning. Det er op til dig at vælge, hvilket stokerfyr, der passer bedst til dig, din bolig og dine varmebehov.

Nu er du klar til at vælge dit stokerfyr!

Læs også

Varmepumpe til sommerhus: Dette skal du have fokus på

Hvis du har i sinde at købe en varmepumpe til dit sommerhus, er der flere …